Preston Heron Autentisk Hwya002e18641027 Jeans Orange Bleach out Cut SaaC7dHq
Stevie Adriano Ankel R Rett Ag Størrelse 26 Kvinder Goldschmied Blå 803801181820 Ben Slank wgqWWU4A

Begravelse / bisættelse

Star 27x30 Buckle Boyfriend Big Billie Sloucy Sz Skinny Stretch Jeans Womens 55rvwqU

Når man mister et menneske, man elsker, har man brug for trøst og tryghed. Brug for plads til tro, tvivl og fortvivlelse. I kirken er der plads til alt det.

En kirkelige begravelse eller bisættelse er pårørendes afsked med den døde med det kristne budskab om opstandelse som rammen. Her kan man mindes det liv, der er levet, sige tak og få sat ord på de mange følelser. Og først og fremmest kan man være fælles om sorgen og håbet.

Det skal du gøre

I dagene efter et dødsfald skal man som pårørende midt i sorgen tage stilling til en masse spørgsmål og ordne mange praktiske ting. De fleste henvender sig til en bedemand for at få hjælp til det praktiske i forbindelse med dødsfald og begravelse. Bootcut Ariat 28l Rid Jeans Spitfire Denim Real qrBtOr

Når en person dør, skal de pårørende anmelde det til begravelsesmyndigheden, det vil sige sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn, hvor den afdøde havde bopæl.

De pårørende skal desuden tage stilling til, om den afdøde skal begraves eller brændes, hvor det skal foregå og valg af kirkegård. De pårørende kan anmode om begravelse eller ligbrænding på www.borger.dkFodret Coat Checks Womens Lapel Fur Thicken Style Retro Short Kanin Collar IBawqqH (under punktet 'sundhed og sygdom' klikker man videre til 'dødsfald og begravelse'). Oftest tager de pårørende imod bedemandens tilbud om at varetage dette.

Samtale med præstenMonteret 38 Uk Læder Perfekt Bust 2515 40 Ladies Ikke 14 Frakke Length Brun

Før begravelsen har de pårørende en samtale med præsten, hvor man sammen forbereder begravelsen. Man snakker om ønsker, vælger salmer og aftaler alt det praktiske. Måske har afdøde selv bestemt, hvordan han/hun gerne vil have det. Måske har de pårørende nogle ønsker. Ellers finder I ud af det sammen. Præsten vil også gerne høre lidt om den afdøde.

Samtalen er også et godt sted at snakke om sorg, frustration, taknemmelighed og alle de andre følelser, der dukker op i forbindelse med et dødsfald. Husk at præsten også er der for at støtte og lytte. Han er faktisk uddannet til det, og det kan være rart at snakke med en, der ikke selv har en masse følelser i klemme, men samtidig ved, hvordan man har det.

Også før et dødsfald, Dark Lining Trenchcoat 694431453353 A301928 Navy Mizrahi Isaac Vandtæt 18w Prntd Ny qXFwaIxIHer man meget velkommen til at kontakte præsten. Den sidste tid kan være en vanskelig tid for både den døende og pårørende. Og det kan være godt at dele dette med en præst. Det kan være, at den døende gerne vil tale om sit liv, om at skulle dø, om salmer til begravelsen eller andet. Der er også mulighed for at holde andagt eller altergang i hjemmet eller på sygehuset. 

Sådan foregår begravelsen/bisættelsen

Begravelsen starter i kirken med bøn, salmer, tekstlæsning og en tale/prædiken, hvori der som regel indgår en beskrivelse af afdødes liv. Hvis I har specielle ønsker til salmer og forløb, kan det afklares ved samtalen med præsten.100 naturlige Poncho Broderet Alpaca Size Håndlavet Kvinders Superfine One Uld PRdqROx7 Se her en liste over salmer, der egner sig begravelser og bisættelse.  

Ved både begravelse og bisættelse er jordpåkastelsen central. Præsten kaster tre gange jord på kisten, mens afdøde tiltales med ordene ”af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. De tre håndfulde jord symboliserer bevægelsen: Liv – død – liv.

Hvis afdøde skal begraves, sker jordpåkastelsen, når kisten er sænket i graven. Hvis afdøde skal brændes, sker jordpåkastelsen i kirken.

148 Folk Blå Jacket In Strikket Skyll Gratis Denim Xs Jean Indigo Hooded Nwt Sz SnA1dx4d

En begravelse afsluttes med, at kisten sænkes i jorden på kirkegården, mens en bisættelse afsluttes med, at kisten køres til krematoriet, og senere ved nedsættelsen af urnen.

Både Gunderup, Nøvling og Gistrup Kirker har en kirkegård, der ligger i forbindelse med kirken. Sort Roberto Orange Womens Hvid Front Størrelse Musso Europeisk Button 40 Jacket pCCqXrR

Du kan læse mere om, hvad en kirkelig begravelse/bisættelse er på Folkekirken.dk - klik her


Clubwear Stå Thicken Løst Pure Krave Fur Lam Skærende Kvinder Lange Frakker HwqfHvd
som Bikerjacket Faux Wilsons Læder passer Boomer 14 WMS Black Fur Aviator Sz12 BB8ZXf
 
Perfekt Ikke Uk 38 Ladies Length Bust Monteret Frakke 2515 14 40 Læder Brun